Waarom zal je thuissporten?

De pandemie heeft er meerdere keren voor gezorgd in de afgelopen jaren dat de sportscholen en andere sportverenigingen dicht zaten. Op zo een moment is het niet meer mogelijk om samen met anderen te sporten. Daarnaast is het niet meer mogelijk om de apparaten en ander equipment te gebruiken van sportscholen. Op zo een moment is er maar een mogelijkheid: thuissporten.

Natuurlijk hangen er naast het nadeel dat het niet mogelijk is om samen te sporten ook een voordelen aan thuissporten. Als je geen gewichten of roeitrainer ter beschikking hebt, dan kan je deze apparaten vervangen door lichaamsgewicht. Door te sporten met lichaamsgewicht wordt je flexibel en locatieonafhankelijk. Wie weet hoe die sporten op deze manier kan aanpakken, kan makkelijk op vakantie, op reis, of zelfs op kantoor zijn sportschema bijhouden.

Andere voordelen zijn dat het laagdrempelig is om thuis te sporten. Er is geen sociale controle, je kan alles in alle rust uitproberen, en niemand zal je veroordelen als je het niet goed doet. Daarnaast zal je nooit last hebben van vervelende mensen om je heen en de druk om snel van een apparaat af te gaan omdat iemand staat te wachten.Ten slotte is het natuurlijk ook veel goedkoper om thuis te sporten! Geen abonnementsgeld meer! Thuissporten kan slechts met een eenmalige aanschaf (of natuurlijk ook gratis)!

Flexibel thuissporten zonder apparaten

In de afgelopen jaren is thuissporten belangrijk geworden, waardoor er een enorme revolutie is gekomen in het thuissporten. Thuissporten zonder spullen is daarin het meeste gegroeid.
Ter vervanging van het sporten bij een vereniging zijn mensen zelf initiatief gaan nemen. Ook hebben zij daarbij nieuwe sporten opgepakt. Het aantal mensen dat nu ervaring heeft met hardlopen en HIIT is enorm gegroeid ten opzichte van twee jaar geleden. Het is ook enorm fijn om zelf lekker thuis te sporten. Op die manier kan je even lekker ontspannen.
In de afgelopen jaren zijn applicaties voor thuissporten enorm gegroeid. Ik denk dan aan applicaties voor HIIT-trainingen, Yoga, hardlopen, fietsen, wandelen en nog veel meer. Ook is het steeds gemakkelijker geworden om de voortgang bij te houden met dit soort applicaties, Google fit, en externe applicaties zoals JEFIT. Het samenstellen van een trainingsprogramma wat gratis thuis kan worden uitgevoerd zonder de hulp van een professional is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Thuissporten met spullen

Natuurlijk is het voor sommigen onder ons niet genoeg om alleen met lichaamsgewicht en een applicatie thuis te sporten. Sommige mensen willen thuissporten als een pro! Daarvoor zijn er wel apparaten en spullen nodig. Dit varieert van goedkope kleine producten naar grote dure producten. De beginnende pro-thuissporter zou bijvoorbeeld een touw kunnen aanschaffen om touwtje te springen. Er zijn enorm veel touwen op de markt die veel informatie over de training kunnen aangeven (zoals caloriegebruik, aantal keer gesprongen, totale tijd et cetera). Ook de vraag naar gewichten is de afgelopen jaren flink gestegen. Niet vreemd, want met gewichten kan men simpelweg de meeste oefeningen in de sportschool thuis nabootsen. De echte pro zou natuurlijk willen gaan voor grotere artikelen. Denk zo bijvoorbeeld aan een hometrainer of een roeitrainer.  Met een hometrainer kan je TV kijken of aan je laptop werken terwijl je sport! Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om intensief te sporten met een hometrainer. Een roeitrainer stelt men in staat om op een leuke intensieve manier tegelijkertijd te werken aan de armsterkte en cardio.

Start vandaag nog met thuis sporten

Thuissporten is flink gegroeid in de afgelopen jaren. De gezondheidscrisis van de afgelopen jaren heeft mensen uit de sportschool gehaald en gedwongen om thuis naar oplossingen te zoeken. Mensen zijn hierdoor in vele gevallen gezonden gaan leven en hebben intensief en inventief gezocht naar oplossingen. De oplossingen liggen voornamelijk in sporten die thuis met lichaamsgewicht kunnen worden uitgevoerd. Hier bestaan er veel van, zoals yoga, hardlopen en HIIT-trainingen. Voor de echte pro-sporters is dit natuurlijk niet genoeg. Zij zijn opzoek naar meer intensiviteit en meer diversiteit. Het aanschaffen van sportapparaten is hiervoor een goede oplossing. Op die manier breng je de sportschool naar huis, waardoor je kan thuissporten als een echte pro.