U-Keukens in 2022

De U keuken heeft een U-vorm. Deze trends zien we in 2022 veel. Deze keukens zijn gebouwd met drie zijden die recht zijn waarvan twee parallel tegen over elkaar. De indeling per U-keuken kan verschillen. U-keukens zijn zeer praktisch en bevatten een rustige opstelling. De keuken bevat veel ruimte voor keukenapparatuur. De keukenkastjes zijn vaak onder het aanrecht geplaatst in de U opstelling. Moderne kleuren en stijlen binnen de U-Keuken zijn mogelijk. De U-Keukens bevatten meestal ramen. De zijde van de gootsteen heeft vaak een raam aan een kant. De andere opstellingen staan aan beide kanten tegen de muren. De koelkast aan een kant met andere keukenapparatuur in diverse soorten opstellingen in de keuken gebouwd en die onderdeel uitmaken van het keukengeheel. Bij U-keukens kun je ook kiezen voor kasten bovenin of extra uitbreiding.

Keukendesign

Keukens worden veel gebruikt in het huishouden. Het is de plek om de maaltijden voor te bereiden en te creëren. Daarom is het fijn als een keuken een goede uitstraling heeft die passend is bij het interieur. In 2022 zien we ook weer veel witte keukens die een tijdloze uitstraling hebben. De kleuren matchen overal bij door de zuiverheid en rust die de kleur wit uitstraalt. De combinatiekleur die vaak met een witte keuken wordt gebruikt is wat pastel naturel achtig. Verder zijn luxe uitziende donkerkleurige keukens helemaal in zoals grijszwart. Je vindt hier natuursteenlooks terug met keramische bladen. Ook zien we de strakke moderne betonlook terugkomen en de beton cire nissen in en rondom de keuken waarin decoratie kan worden geplaatst. De keuken van 2022 is voornamelijk zeer modern en chique. Verder zijn keukens vaak afgewerkt met RVS materiaal. Een van de lichte kleuren in de “Holistic kitchen”. Naturellen pastelkleuren en crème kleuren zien we hier veel.

Keukenmaterialen in 2022

In materialen zitten veel contrastkleuren zoals koper, zilver en goudkleuren tegen een intens zwarte marmeren keuken. Dit heeft een luxe effect door het sterke en kunstzinnige contrast. Een  vaatwasser van RVS materiaal Je ziet steeds meer vitrinekasten terugkomen in de keuken. De vaatwassers zijn zeer stil en ook ecologisch. De keukenrekken zijn in de achterwanden geïntegreerd en vormen ook een harmonieus geheel doordat ze achter de deuren van de kasten zijn verstopt. Zwarte inductie kookplaatsen zijn niet aan te slepen.  Ze bestaan uit een compleet zwarte egale glanzende moderne plaat die ook zeer passend is in de keuken van anno 2022. Populair is een innovatieve stoomoven waarbij grillen, stomen en bakken mogelijk is. De keukens zijn slim. Vaak zijn apparaten met wifi verbonden en via een app te bedienen.